söndag 12 februari 2012

Träningar

Vi hade styrelsemöte för en tid sedan. Vi tog en lång stund till att diskutera det faktum att människor (och djur J) önskar fler träningar.

Bara så att det inte ska vara några missförstånd så är vi alla väl medvetna om det faktum att det behövs träningar för tillväxt i sporten MEN det är också så att vi har några faktorer som är viktiga. Personal som behövs vid träningar.

1 Det måste finnas en utbildad pilot (som också gärna är licensgivare) närvarande vid varje träning. Det har vi i dagsläget 3-4 aktiva. De arbetar också runt i Europa som domare och piloter vilket gör att det är stor belastning på dem.

2 Träningsansvarig behöver det också finnas vid varje träning. En som ansvarar för att det finns träningskort, tar emot anmälningar och ser till att det praktiska innan och under träningen fungerar, samt parar ihop hundar. Samt redovisar det ekonomiska utfallet till styrelsen löpande.

3 Övriga funktionärer vilket innebär någon som kör fyrhjulingen, starters, på- och avhakare. Dessa behöver inte vara samma under hela träningen utan man kan hjälpa till när man kan/inte startar hund.

4 Utöver detta behövs det hjälp med att hämta och lämna grejerna som behövs. Till det behöver man hyra släp, lasta och lossa.

För alla dessa saker har vi under de senaste åren varit 10 till 15 personer aktiva. Många av dessa är dessutom aktiva i styrelserna i VKLC och SVVK samt ringsekreterare och funktionärer på våra prov, andras prov, KM och vår egen utställning. Plus att vi också tävlar i LC, utställning, whippetrace mm mm med våra egna hundar.

Som ni förstår så är det alltså ingen ovilja som gör att antalet träningar var färre under 2011 än 2010 utan det handlar helt enkelt om att de funktionärer vi har är för belastade.

Så till lösningen för 2012! Naturligtvis kommer den nya styrelsen att ha egna idéer men vi är ganska säkra på att behovet kvarstår så: Om du tycker att du kan hjälpa till vid träningar så är det dags att anmäla sig! Vi behöver framför allt folk som kan tänka sig punkt 2 och 4! Det kommer att tas fram en instruktion/checklista inom en månad om vad som krävs vid varje träning. I och med det kommer det att bli lätt för andra att ta och ansvara för en träning eller två.

Känner du intresse av att vilja göra något detta så anmäl det till Jonatan Hertzberg på: jhertzberg@gmail.com eller 0701-452066.

Med förhoppningar om ett härligt LC-år tillsammans.

Hälsningar styrelsen VKLC/S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar